22a Edició

Fira de Circ i Animació

Dissabte 29 de juny a les 21.30 h
Al Parc de Sant Martí

«A la zona de la gàbia, entre els carrers Menorca i Huelva»
Un any més hem gaudit de la nit d’estiu més esperada a Sant Martí!

 

Mercateatre, un festival que fa sortir a la gent al Parc per gaudir a la fresca d’una nit plena d’espectacles. Enguany hem gaudit d’espectacles d’acrobàcia aèria, de clown, de funambulisme, malabars, màgia, cabaret, música, foc… Una nit inoblidable, amb més de deu companyies que han passat per l’escenari, acompanyades d’un presentador còmic.

 

Us convidem a fer un cop d’ull al vídeo resum i al recull fotogràfic que conformen la crònica visual del que ha estat aquesta edició.

22a Edició

Fira de Circ i Animació

29 de juny al Parc de Sant Martí

Un any més s’apropa la nit d’estiu més esperada a Sant Martí!

Mercateatre, un festival que fa sortir a la gent al Parc per gaudir a la fresca d’una nit plena d’espectacles.

Hi poden participar tots els grups o companyies que treballen en diferents disciplines escèniques com teatre, dansa, circ, clown, mim, impro, cabaret, espectacles de foc, performance, música… que siguin específicament de carrer.

Totes les propostes es duran a terme en un espai obert amb escenari.

Noves propostes escèniques de teatre, clown, dansa, circ… que s’apropen al barri per oferir una nit inoblidable.

Presentador

Brian Bombay

ARTISTES PARTICIPANTS

Los Chipirones

Batucada

Grup de percussió dels barris de Sant Martí i la Verneda.

Avua

Teatre físic i visual

Cia. Bool

Avua ens submergeix en un somni tant real que no sabem del cert si érem papallones somiant ser persones o persones somiant ser papallones.

Ómicron

Trapezi

Katerina Tsiantou

Òmicron és una lletra de l’alfabet grec, la o petita. És un cercle i com qualsevol cercle no té principi ni té final. La peça que ens presenta Katerina és el resultat d’una cerca de moviments circulars sobre un element aeri que també s’apropa a una forma circular. L’artista s’enrotlla i es desenrotlla, fa girs i dóna voltes que es podrien repetir sense fi, cap una direcció i cap una altra.

Black & Blue

Clown

Cia. Black & Blue

Ricardo Cornelius i Cristi Garbo són Black & Blue, dos clowns que juguen a ser músics, o és a l’inrevés? Un espectacle boig amb dos clowns excèntrics, o és a l’inrevés? L’harmonia del public serà el caos de l’espectacle, o és a l’inrevés?

En perill d’extinció

Acrodança

Aurora Caja

El miracle del peix que va aprendre a volar amb els fantasmes! Un espectacle que, a través del moviment i la música, ens explica una història sobre la lluita eterna que es dóna dins d’un mateix contra les pròpies pors.

Bailar con fantasmas

Corda llisa

Cia. Piskis Milagros

El miracle del peix que va aprendre a volar amb els fantasmes! Un espectacle que, a través del moviment i la música, ens explica una història sobre la lluita eterna que es dóna dins d’un mateix contra les pròpies pors.

Les coses impossibles

Clown i funambulisme

Martademarte & Cia.

Fer de l’impossible, possible,… del difícil, fàcil… i del fàcil, bonic. Això és el que ens proposen dos clown i un bagul que circulen pel paisatge urbà tot cercant el lloc ideal per crear la il·lusió d’un impossible: caminar sobre ampolles.

Top of the Pops

Dansa

Companyia de Dansa Leftovers

Els integrants de la Companyia de Dansa Leftovers és converteixen en «popstars» per mostrar-nos el «Top of the Pops» de les coreografies més icòniques de la reialesa de la música pop.

MetatarMix

Malabarismes

Metatarsis

La Cia. Metatarsis porta a escena MetatarMix, una proposta que combina humor i malabars que inclouen rutines de rebots musicals, «rolling» vidre ambientat amb bombolles, pilotes i maces led i equilibris amb plats xinesos.

Hasta que el atraso

nos separe

Tela aèria

Sofia Ferrari

Mitjançant la comicitat, Sofia Ferrari aconsegueix comunicar problemes cotidians, un reflex del dia a dia. Trencant tabús i qüestionant paradigmes, en proposa submergir-nos en un univers on la realitat i la ficció s’entremesclen de forma constant.

Stacy, la domadora de elefantes

Clown

La Churry

Stacy, una artista cèlebre de circ clàssic, domadora d’elefants, arriba a la ciutat per presentar el seu nou número de circ contemporani… No perdin aquesta oportunitat única de veure la gran Stacy en acció!

Kaji

火事

Acròbacia i malabarismes amb foc

Brian Maverick

Espectacle de circ dinàmic i àgil que combina acrobàcies i arts marcials amb malabars de l’encisador i ancestral foc. Amb tècniques tradicionals i contemporànies per crear un espectacle de risc, visual i ple d’energia.

ACTIVITATS PARAL·LELES

Taller de circ en família

Iniciació al malabarisme i l’acrobàcia
Edats recomanades: infants de 8 a 12 anys

 

Els dilluns 1 i 8 de juliol
Hora: 17 a 18.30 h
Espai: Centre Cívic Sant Martí

 

Activitat gratuïta, amb inscripció prèvia
Més informació a:

barcelona.cat/ccsantmarti

Circ a la plaça

CruCru Show, amb Sofia Ferrrari.
Acrobàcies i malabars a peu de carrer.

 

Dilluns 1 de juliol
Hora: 18.30 h
Espai: A la Plaça d’Angeleta Ferrer

 

Organitza: Auditori Sant Martí.

BASES DE

PARTICIPACIÓ

1. Hi poden participar tots els grups o companyies que treballin en diferents disciplines escèniques. Totes les propostes es duran a terme en un espai obert amb escenari.

 

2. Les propostes seleccionades es presentaran el dissabte 29 de juny de 2019, a partir de les 22 h, en el marc de Mercateatre, la 22a Fira de Circ i Animació al Parc de Sant Martí (a la zona de «la gàbia»).

 

3. Les actuacions no podran excedir els 15 minuts de durada.

 

4. El termini de presentació de propostes finalitza el diumenge 28 d’abril. Totes les propostes passaran un procés de selecció. Un cop finalitzat, l’organització comunicarà el resultat a tots els grups i companyies inscrites.

 

5. La selecció de les propostes presentades es realitzarà en base a criteris de qualitat, creativitat, originalitat i de valor humanista, així com també criteris d’adequació a l’espai i l’entorn d’actuació i criteris de viabilitat, segons els recursos a disposició de l’organització de la fira.

 

6. Cadascuna de les propostes seleccionades per participar de la fira Mercateatre rebrà 200 €.

 

7. Per participar en la convocatòria cal omplir el formulari d’inscripció habilitat al web mercateatre.com i adjuntar-ne la documentació que hi trobareu indicada.

 

8. L’organització convida programadors a la fira i posarà a la seva disposició, en un estand, els dossiers i materials promocionals que facilitin els grups i les companyies participants.

 

9. Es realitzarà un reportatge fotogràfic de la fira i tots els grups i companyies participants rebran còpies digitals d’alta resolució de les instantànies de les seves actuacions.

DOSSIER DE PREMSA

Altres edicions