Mercateatre | 20ª Fira de teatre i animació al carrer
177
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-177,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

QUÈ ÉS MERCATEATRE?

Un any més s’apropa la nit d’estiu  més esperada a Sant Martí!

Mercateatre, un festival que  fa sortir a la gent al Parc per gaudir a la fresca d’una nit plena d’espectacles.

Hi poden participar tots els grups o companyies que treballen en diferents disciplines escèniques com teatre, dansa, circ, clown, mim, impro, cabaret, espectacles de foc, performance, música… que siguin específicament de carrer.

Totes les propostes es duran a terme en un espai obert amb escenari.

Noves propostes escèniques de teatre, clown, dansa, circ… que s’apropen al barri per oferir una nit inoblidable.

PARTICIPANTS EDICIÓ 2017

PRESENTADOR

Pekenio Náhuel

pekenionahuel.wix.com

Un mestre de cerimònies? Un presentador d’esdeveniments? Un animador divertit?

Res d’això! Un pallasso boig i atrevit amb només un desafiament…fer riure… ho aconseguirà?

CERC

Portes acrobàtics i música

Colze a Colze Cia.

colzeacolze.wixsite.com/circ

Que és això que sona? Una bèstia s’esmuny juganera, i l’altra, que no la veu, l’atrapa i la deixa. D’això es tracta; estira-i-arronsa, un diàleg transparent i senzill als sentits. I després, la gravetat, la connexió dels cossos i una melodia de fons que et convida a creuar la porta i compartir el nostre petit món.

AROUND THE CORDE

Circ aeri

Le Fil Qui Chante

lefilquichante@yahoo.es

Coreografia sobre una corda llisa aèria on es posa l’accent a la continuïtat de moviments a terra i la primícia de la coreografia en una corda solta a terra.

LINDY LOCK

Locking (Dansa urbana)

BCNLOCK

facebook.com/bcnlock

Una peça amb molt d’estil, representa la imatge de l’home i la dona als anys 50. Hem volgut donar aquesta essència amb els moviments més representatius del Locking que és un dels primers estils dins de les Danses Urbanes. El Locking va néixer als anys 70 i BCNLOCK vol donar-li una essència entre antiga i molt moderna a la vegada.

SECRETS

Mim i acrobàcia

Andy Thorson

anthorson.wixsite.com/anthorson

Tots tenim una caixa on guardem tot allò que no volem veure, que no volem dir, que no volem sentir. Una caixa on inclòs guardem els nostres somnis, les nostres pors, els nostres desigs més profunds…

però els nostres secrets es poden tornar en contra nostre i clamar per sortir de la caixa on els hem tancat

De la fusió entre el mim i l’acrobàcia neix Secrets, una peça de circ-teatre que, de manera metafòrica, planteja una lluita interna per a ser honestos amb nosaltres mateixos.

DOS DE UN TIPO

Circ-teatre, malabars i humor

Fernando Pose

fernandopose.com

Un prestigiós malabarista que destaca per la seva elegància i un acomodador al qual no li surt res bé però desborda simpatia són els protagonistes d’aquest delirant show amb tots els ingredients: teatre, circ, comèdia, màgia i molt més.

NADA POR DECIR

Circ i acrobàcies aèries

Lola Galeote

lolagaleote.wordpress.com

A vegades una situació et supera tant que ni tant sol pots expressar-la amb paraules. Al teu cos es forma una inquietud que només es pot manifestar amb moviment. La teva veu perd importància i dóna pas al fet.

FUNK THIS!

Llit elàstic

Planeta Trampolí

planetatrampoli.cat

Funky, funky i més funky. Un personatge amb molt de flow que surt a escena a donar-ho tot fent acrobàcies impossibles que faran embogir a tota l ‘audiència… però ep! a vegades les coses no surten com les tenim planejades i l’espectacle ha de continuar!

Planeta Trampolí proposa una reinterpretació dels números clàssics de llit elàstic de mitjans del segle XX però explicats amb un llenguatge fresc i actualitzat per a fer les delícies de grans i petits.

Un número amb un alt nivell acrobàtic i molta, molta marxa i simpatia.

BREAKING BROKEN DREAMS

Comèdia i Hula Hoops

Maple

lascossasnostra.com

Maple Staplegun s’ha escapat de l’oficina i ha saltat als carrers per a demostrar al món que ella no és una secretària qualsevol. Equipada amb els seus Hula Hoops, articles d’oficina i una actitud estrafolària, Maple està preparada per a demostrar al seu públic que tot no és el que sembla….

Increïble manipulació amb Hula Hoop barrejada amb improvisació i comèdia física, aconsegueix que el seu públic se sorprengui amb el seu alt nivell tècnic de circ i, a la vegada, no es pugui contenir el riure.

ÒMICRON

Circ i acrobàcies aèries

Katerina Tsiantou

ciaplasmata.wixsite.com/plasmata

Òmicron és una lletra de l’alfabet grec i significa la ‘o’. És un cercle i com qualsevol cercle no té principi, ni final.

Aquesta peça és el resultat d’una recerca de moviments circulars sobre un element aeri quasi rodó. L’artista s’enrotlla i desenrotlla, fa girs i voltes que es podrien repetir sense fi cap a una banda o cap a la banda contrària.

Espectacle desenvolupat en un element aeri original de creació pròpia, una ‘tela-gota’ amb barra i giratori, acompanyat de música electrònica

A TO A

Teatre físic, humor i danses urbanes

Aina & Arias

facebook.com/colectivoaya

A to A és una peça de dansa-teatre sobre la quotidianitat de la parella, sobre nosaltres i el nostre dia a dia a casa, no de l’A a la Z sinó de l’A a l’A, d’Aina a Arias i viceversa  .

Aquesta és la nostra interpretació de nosaltres mateixos amb l’ingredient de l’humor i donant una visió còmica a la rutina, compartim espai i temps amb l’altre. A to A és una divertida muntanya russa on tots poden veure’s reflectits.

Amb una mica de mim, partnering, Hip Hop, alguns clixés i sobretot bon humor, volem convidar-te a casa amb nosaltres per riure i ballar al ritme d’Aina & Arias contra 7 Nation Army.

LA CORPORACIÓN

Impro

Improtopía

facebook.com/improtopiabcn

Què passaria si el món fos governat per uns publicistes?

Què passaria si aquests publicistes es quedessin sense idees?

Com s’ho farien per mantenir-nos sota el seu poder i fer-nos veure exactament el que volem veure?

A ‘La Corporación’ el futur depèn de tu!

SOL SIN TI CIO.

Miltidisciplinar i foc

Todozancos

zanjolines@gmail.com

Des de sempre, els elements de la naturalesa ens fascinen i més ens fascinen quins es comuniquen i desxifren els seus misteris i ensenyaments.

La història explica d‘éssers que dansen amb el foc, juguen, fan malabars i celebren amb el seu element aliat.

Un d’ells és ‘Tal’ que vol compartir la seva foguera i fer-nos gaudir de l’espurna efímera del present i celebrar-lo.

ACTIVITATS PARAL·LELES

INDOMADOR

Circ

Animal Religion

animalreligion.com

Divendres 30 de juny a les 20 h

Auditori de Sant Martí de Provençals

Animal o ésser humà? Masculí o femení? Qui és aquest personatge que fueteja el terra amb passió i que encadena acrobàcies impossibles amb unes sabates de taló negre? Quim Girón, alma mater d’Animal Religion, proposa una reflexió sobre els comportaments animals i els humans, les seves diferències i les seves semblances, el punt que els uneix i el que els distancia.

 

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

Més info a: barcelona.cat/auditorisantmarti

TALLER DE CIRC EN FAMÍLIA

Dissabte 1 de juliol d’11.30 a 13 h

Centre cívic Sant Martí

Què és el circ? Quina és la motivació? Després de fer els primers jocs grupals farem exercicis de porte acrobàtic, altres per fer verticals i de concentració i presència. També ens iniciarem en els malabars els Siteswaps (numerologia) i aprendrem a estirar profundament basats en la respiració i el moviment. Terminarem amb exercicis de circ contemporani, hibridació, moviment i teatre. Estiraments. Tancament del taller.

Matías Muñoz treballa el circ, ioga, pedagogia, dansa contemporània, educador format a l’Escola Internacional de circ i teatre CAU.

 

Taller gratuït amb inscripció prèvia

Més info a: barcelona.cat/ccsantmarti

BASES DE PARTICIPACIÓ

Hi poden participar tots els grups o companyies que treballen en diferents disciplines escèniques. Totes les propostes es duran a terme en un espai obert amb escenari.

Els participants hauran d’enviar:

 

  • Fitxa d’inscripció omplerta que es pot descarregar aquí. La fitxa es pot sol·licitar per correu electrònic a mercateatre@gmail.com
  • Incloure un breu currículum.
  • Una fotografia en horitzontal representativa de la proposta.
  • Un vídeo i/o dossier amb fotografies.

La durada de les actuacions ha de ser de 15 minuts com a màxim.

Totes les propostes es lliuraran per correu electrònic a:  mercateatre@gmail.com o en un sobre al CC Sant Martí (c/ Selva de Mar 215, 08020 Barcelona).

El termini de presentació de les propostes finalitza el 30 d’abril de 2017. Totes les propostes passen un procés de selecció.

Cadascuna de les propostes seleccionades rebrà 200 € Les despeses i materials de les actuacions van a càrrec dels participants.

Les propostes presentades rebran una resposta per correu electrònic.

Les propostes seleccionades es presentaran a Mercateatre, 20ª Fira de Circ i Animació, que es celebrarà el dissabte 1 de juliol de 2017 de 22 a 1 h al Parc de Sant Martí (zona Gàbia).

L’organització convida programadors i posa a la seva disposició dossiers i altres materials de promoció que els grups i les companyies podreu dipositar en un estand durant tota la fira.

L’organització es reserva el dret d’utilitzar els materials gràfics per fer la difusió del projecte (mitjans de comunicació, cartells, web, etc.).

El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació de les bases i la conformitat en la decisió de l’organització.

FOTOGRAFIES

MERCATEATRE EDICIÓ 2016

ALTRES EDICIONS

Gaudeix de les imatges de les passades edicions