XVIII EDICIÓ MERCATEATRE

FIRA DE TEATRE AL CARRER

Arriba el Festival d’estiu més esperat a Sant Martí! Noves propostes escèniques que s’apropen al barri per oferir una nit inoblidable.

mercateatre
00-karoli

Professor Karoli

Disciplina. Presentador

Contacte. karoli.com

Malabarista, monociclista apassionat, còmic, hàbil combinador de l’humor i les rodes. Cofundador de la parella Boni i Caroli que durant divuit anys va recórrer mig món amb els seus espectacles.

És autodidacta i col·leccionista circense.

mar

Entre Mar i Petra

Disciplina. Trapezi doble

Contacte. eltriolalala3@yahoo.es

Petra i Mar, dues joves artistes de circ es pugen al trapezi i ens fan gaudir de moviments elegants i atractius.

Figures impossibles a les altures sempre dobles, sempre entre Mar i Petra…

maximo

Máximo Óptimo

Disciplina. Circ, clown

Contacte. maximooptimo.com

Es Máximo Óptimo un músic?

No, tot i que toca l’acordió mentre beu d’un got en equilibri sobre el seu nas.

És un malabarista?

No, tot i que fa malabars amb tres serres elèctriques

És un equilibrista?

No, tot i que pugi a un monocicle massa alt

És un soldat?

No, tot i que duu divisa i creu ser-ho

És un pallasso?

No, tot i que fa riure

Maximo Optimo creu ser tot això i molt més, però el que realment és, es un sonat.

3.Arritmados

Arritmados

Fragment del seu espectacle “Reparte amor”

Disciplina. Circ i música

Contacte. arritmados.blogspot.com

Què passaria si ajuntéssim en un mateix escenari la tècnica més arriscada del circ amb la música més virtuosa? Que ja ho han vist? I si li afegim una impressionant pèl-roja, amb una veu fabulosa i al·lucinantment sexi, amb un acròbata gitano amb rínxols, patilles i bigoti, també ho han vist?

D’acord, i si tot això es realitzés amb arravatament, ímpetu i passió ardent, sense perdre el més pur estil i glamur alacantí, curull d’amor i color rosa?

Per a alguns pot semblar absurd, perquè de fet ho és! Amb tots vostès, el pensament il·lògic, la conducta extravagant i la nul·la coherència d’Arritmados.

(Sinopsi espectacle sencer). Premi al Millor Espectacle Festival TAC Valladolid Propone 2012.

4.-Kari-Panska

Kari Panska

“Nosotras”

Disciplina. Performance, circ, hula hoop

Contacte. karipanska.com

Un espectacle de dansa contemporànea amb un hula hoop de llums led. Uns moviments que ens conviden a iniciar un viatge cap a l’acceptació de nosaltres mateixos, l’amor i el descobriment de la nostra natura mística i creativa.

Aquesta peça és una crida a les dones a adentrar-se en si mateixes i recuperar les seves forces creatives.

5.-Toni

Toni Gutiérrez

“Who am I”

Disciplina. Circ. Corda llisa

Contacte. tonicordelisse@gmail.com

En aquesta peça en Toni ens mostra la seva cara més personal, ell i la corda. Aquí explota tot un treball íntim d’investigació i experimenta amb gestos retorçats, críptics, fractals, alguns animalístics.

Utilitzant la tècnica i alhora destruint-la, es mou d’allò més imperceptible fins al gran truc, observant cap a on el porta el seu propi moviment, controlant i relaxant.

Un número carregat d’emocions que persegueix crear moments de silenci i instants per a la reflexió.

6.-Dulce

Dulce Duca

“Um belo dia”

Disciplina. Circ. Malabars

Contacte. dulceduca.dif@gmail.com
facebook.com

Um belo dia és un pebrot al que li posem ales i es converteix en una papallona.

Una noia, unes maces, faldilles, teles i una tendència innata per transformar la realitat a la seva manera, ella, la noia o dona, és condicionada i sorpresa per esdeveniments surrealistes, provocats pel seu imaginari.

Un viatge constant entre la il·lusió i desil·lusió, imaginació i realitat, fins a trobar la unió i igualtat a través de la qual farà sentit la seva existència.

7.-Manos-de-fuego

Manos de Fuego

Tribus

Disciplina. Espectacle de foc

Contacte. manosdefuego.es

Ballarines de diferents parts del món s’uneixen i porten les memòries antigues del passat sagrat al present amb aromes de dansa, moviments sinuosos i molt encant.

Lliuren la seva dansa al diví utilitzant els seus cossos i el foc per crear increïbles mandalas en moviment. Atrapen a l’espectador en un viatge fascinant i ancestral.

8.-Diego

Diego Garrido Abril

“Sin Miedos”

Disciplina. Dansa experimental

Contacte. diegogarrido.es

Sempre hi ha pors que s’apoderen de nosaltres, són els que creen dubtes sobre nosaltres mateixos. Pel que és tan gratificant alliberar-nos d’ells, encara que sapiguem que aviat vindran uns altres. A través del moviment aconsegueixo formes abstractes, barrejant estils de dansa amb la idea de transmetre un sentiment que ens alliberi.

ordi

Cia Ordi n’Airez

Ni sominar-ho!

Disciplina. Dobles aèris en tela

Contacte. ciadospuntocirco.com

Un llit. Un llit en una habitació. Blancor, pulcritud. Tranquil·litat? Rutines d’abans d’anar a dormir, complicitat, comoditat. Somnis impacients. El dia a dia de les nits. Trobar l’espai que cadascú necessita… Fins i tot dormint!

Número d’aeris que pretén, des d’unes actituds relaxades, apropar el circ a una quotidianitat amb un toc d’humor, tot barrejant els somnis i la realitat.

10.Gemma-i-Judit

Gemma Martínez i Judit Saula

“Fins al final”. Fragment

Disciplina. Teatre

Contacte. juditsaula@gmail.com

Fins al final és un espectacle que se’n riu del món de l’espectacle.Una producció self-made amb molta ironia i bogeria on la casual trobada de dues desconegudes es converteix en la lluita per arribar a algun lloc incert.

Saben que no poden fer res més que seguir endavant, sempre endavant. Salten al buit i utilitzen totes les seves armes per arribar a un final tan accidental i fortuït com l’inici de tot plegat.

11.-Deu-a-la-Tache

Deux à la Tâche

Comèdia-Clown-Màgia

Disciplina. Comèdia-Clown-Màgia

Contacte. deuxalatache.com

Un xou dinàmic, divertit i frenètic, en el qual el públic solament té una opció: Divertir-se. Comèdia, màgia, humor i dos personatges perillosament diferents.

Un mag presumit i el seu ajudant sense experiència tenen una relació complicada en l’escenari, en el qual es generen les situacions més absurdes, plenes de gags i amb un inesperat i emocionant final.

Convocatòria d’espectacles de carrer

Bases de participació

Hi poden participar tots els grups o companyies que treballen en diferents disciplines escèniques com teatre, dansa, circ, clown, mim, espectacles de foc, performance, música… que siguin específicament de carrer. Totes les propostes es duran a terme en un espai obert amb escenari.

Les propostes hauran d’especificar el títol i el tipus d’espectacle, i hauran d’incloure un breu currículum dels participants (d’una pàgina), un vídeo o dossier amb fotografies i una fitxa d’inscripció que es pot descarregar aquí o bé es pot sol·licitar per correu electrònic a mercateatre@gmail.com.

La durada de les actuacions ha de ser de 15 minuts com a màxim.

Totes les propostes es lliuraran per correu electrònic a mercateatre@gmail.com o en un sobre tancat al centre cívic Sant Martí c/ Selva de Mar nº 215, 08020 Barcelona, tel. 93.256.57.60.

El termini de presentació de les propostes finalitza el 15 de maig de 2015. Totes les propostes passen un procés de selecció.

Cadascuna de les propostes seleccionades rebrà 150 €. Les despeses i materials de les actuacions corren a càrrec dels participants.

Totes les propostes presentades en aquesta convocatòria rebran una resposta per correu electrònic.

Les propostes seleccionades es presentaran a la 18ª Fira de Teatre i Animació al Parc de Sant Martí MERCATEATRE, que es celebrarà el dissabte 4 de julio de 2015 de 22 a 01 h al Parc de Sant Martí, zona Gàbia.

L’organització convida programadors i posa a la seva disposició dossiers i altres materials de promoció que els grups i les companyies podreu dipositar en un estand durant tot el MERCATEATRE.

L’organització es reserva el dret d’utilitzar els materials gràfics per fer la difusió del projecte (mitjans de comunicació, cartells, web, etc.).

El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació de les bases i la conformitat en la decisió de l’organització.

Dossier de Premsa

Mercateatre

Descàrrega aquí

Fotografies

02
01
04
06
07
05
03
08

Altres edicions

2014

MERCATEATRE 2014

2013

MERCATEATRE 2013

2012

MERCATEATRE 2012

2011

MERCATEATRE 2011

2010

MERCATEATRE 2010